Amintiri, povestiri și povești din satul meu drag, topârcea

Mihaela Dana Chioariu-Topârcea se prezintă cu volumul de poezii pentru copii intitulat ”Satul Copilăriei”. Care este acest colț de rai care i-a inspirat minunatele versuri și pe care le poartă în suflet oriunde s-ar duce în lume? Mihaela Dana Chioariu, își are originile în satul Topârcea Sibiului, unde și-a petrecut o parte a copilăriei. Cu această carte de debut, autoarea s-a ridicat în rândul oamenilor de seamă al satului și își asumă o mare responsabilitate. Mihaelei Dana Chioariu-Topârcea îi va reveni un rol foarte important în menținerea, permanentizarea și conservarea obiceiurilor locale, ale unor tradiții purtate din generație în generație.

Poeziile prezente în volum se adresează copiilor, ele sunt pline de frumos, de gingășie, pline de exemple și învățăminte. Pot afirma cu toată responsabilitatea că Mihaela Dana Chioariu este o a doua ” Nina Casian” în ceea ce privește poezia destinată tinerelor vlăstare. Este nevoie de o astfel de poezie, în condițiile în care televizorul și calculatorul își fac loc din ce în ce mai mult în viața și educația omului modern, începând încă de la cea mai fragedă vârstă. De multe ori cu scopuri, demersuri, dar mai ales, cu rezultate îndoielnice, dacă nu chiar de prost gust.

Desigur, s-ar putea vorbi în mod foarte detaliat despre volumul apărut. Deocamdată îi urăm autoarei succes și așteptăm noi creații, lăsând cititorii și mai mici și mai mari să se bucure de acest buchet frumos de gânduri așezate în poezie. (Horia Laurențiu Răhăian)