Politicienii: moartea noastră cea de toate zilele

Autor: Aurel Brumă

Dacă nu o moarte fățișă și imediată, politicenii sunt, în mod cert, otrava noastră de zi cu zi. Stropii de venin care nu ne omoară imediat ci se insinuează în fibrele noastre pentru o moarte târzie și dureroasă. Stingerea demnității. Un deces al  speranțelor ca o otravă pe care ne-o administrăm singuri. La început cu zâmbetul pe buze, râzănd ilar la micile lor „atenții” electorale, pentru a ne bate singuri cuiele ignoranței într-un sicriu al generațiilor indiferente, apoi tot mai încrâncenați de trădările lor, de felul în care își hrănesc bunăstarea cu speranțele noastre, dar fără putință de a-i mai alunga din noi. Căci s-au întrepătruns cu gândurile noastre transformându-ne într-o umbră blazată a ceea ce am fost cândva.

Politicienii sunt stropii de otravă pe care îi luăm neîncetat de peste două decenii… Și chiar dacă am simțit din prima clipă răul pe care ni l-au produs, nu am încetat a cerși porția de zi cu zi. Ambalată în hârtia de ziar ori vârsată în creierele noastre direct de pe ecranele sufocante, dar mai ales anesteziați cu doze ale deciziilor lor, otrava politică are o singură culoare. Culoarea fatalității. Și chiar dacă, aparent, dozele nu sunt la fel de „concentrate”, cele primite dinspre politicienii îmbăiați și îmbătați de cerneala deciziilor de guvernanți fiind cu mult mai veninoasă decât vitriolul de vorbe al Păpușilor mecanice din Opoziție, în fapt, în viețile noastre răul indus este același.

Și ne primim cuminți, parcă blestemați de vorbele „tovarăsei” defuncte, dar încă prezente, primim dară, aici, „cuminți la locurile noastre”, prin taxele și legiferările guvernanților doza zilnică de otravă. Ne intoxicăm cu prezențele lor media pe care le simțim că ne fac rău dar nu avem unde fugi. Căci, sunt peste tot. Stoluri de vârcolați însetați de sângele speranțelor noastre, necrofagi ce-și mai primesc dreptul la noi „vieți” politice pe măsură ce mai smulg o halcă din carnea noastră.(…)

În loc de concluzie, parafrazându-l pe Aurel Brumă, destinul nostru, dacă nu debarasăm de politicenii-țepelari, este adioma celui condamnat la moarte și care cere amânarea termenului pentru a decide care ar fi procedura optimă… Cu deosebirea că nouă nici opțiunile nu ne mai sunt permise, fiind deja hotărâtă, prezidențial-guvernamental prin actul de coabitare al cianurilor politice, felul de exterminare.

Citiți și încercați propriile voastre răspunsuri la provocările autorului. În acest fel veți înțelege cât de ușor ar fi ca România să fie a noastră și nu a lor, a politicenilor „oameni fără țară”, dar trăitori precum niste cuci în cuibul nostru milenar.

 Cezar Adonis Mihalache,

scriitor

 ISBN 978-606-93458-2-5

240 pg, publicistică