Adevărul de dincolo de adevăr

„Adevărul de dincolo de adevar – poveste cu și despre îngeri“ este piatra de pe suflet a oricărei femei. Prima parte nu reprezintă însă apogeul. Ca să ai sufletul damnat în mâini, să-i dai salvare, aripi, reculegere, speranță, înălțare, romanul trebuie parcurs în întregime. Autorul a considerat însă că-i va fi mult mai ușor cititorului să i se ofere în doză mică, treptat din chintesență. Aceasta însă îl consumă în adâncuri, aduce chin creatorului asemeni efectului picăturii chinezești auzului. Așa își protejează Cosmina Cozmean publicul larg! Dăruindu-se pe sine, încărcându-se de amintiri devastatoare, repetându-și-le prin cuvinte așternute, provocându-se la adevărate încercări. Provocându-se la răbdare, cunoaștere, încercare, iertare, iubire, pe rând și la toate de-odată!

O dramă care va copleși și va scoate sufletele la o analiză minuțioasă, la cântarul minții și al sinelui revoltat. Când am putut să îmi revin, oarecum, din paralizia de care suferisem, paralizie metaforică bineînțeles, mi-am dat seama că vizitasem realmente tărâmul dușilor, al sufletelor iar călugărița mă însoțea și mă are sub oblăduire și acum. Eu ,doar să descriu!

Romanul, deși în aparență pare un roman ușor, fluid, descriind parcă acțiuni comune, tipice, fără vreun eventual interes, poartă amprenta osândei.

Cosmina cântă construind arpegii din litere, prin filele cărții răzbate cântecul de leagăn pe care mama îl șoptește cald la urechea țâncului, cartea, ea însăși reprezintă mâna întinsă, și mâna care apucă împăcarea, lumina! Atâta adevăr, atâta transpunere au făcut din Cosmina Cozmean o scriitoare inedită. Cântă pe viața-i proprie trezind la dans himerele din Purgatoriu.       „Adevărul de dincolo de adevăr – poveste cu și despre înger”, un pasaj cu drept de armistițiu pentru și din lumea dușilor, pentru și din lumea celor ce ne-așteaptă cu siguranță! Un roman în care oricare am putea fi personajul principal, este romanul în care am putea descoperi ceea ce sufletului propriu, dureros, tânjește.

Amalia Năcrin,

scriitor

ISBN 978-606-8639-35-2

234 pagini, roman