Decembrie ’89 : ce a fost, ce a rămas…

Volumul de față reia mare parte din singurul „Jurnal de front” scris în Decembrie ’89 de către un militar al Armatei Române și, mai ales, singurul apărut în presa vremii. Singurul scris în vâltoarea evenimentelor, nu „fabricat” din amintirile și impresiile culese de către revoluționarii-scriitori de mai târziu!Scris atunci pe foi și cartoane găsite prin locurile prin care evenimentele l-au purtat… Scris sub prelatele camioanelor în spatele protestatarilor, „huliganilor” și apoi a revoluționarilor din Timișoara, scrijelit la marginea pistelor de aeroport asteptând „teroristii”, pe coridoarele Palatului Victoria, așteptând… minerii, ori pe holurile Palatului Culturii din Târgu Mureș, printre zidurile și peste podelele pline de sângele românilor bătuți de etnicii maghiari în Martie ’90…

Apărut în prima sa ediție abia în 1999, dar „tras” în foileton în curajoasa revistă „Europa” încă de la începtul anilor ’90, jurnalul militarului parașutist a fost completat în acea primă ediție de întâiele sale constatări ca reporter. Fostul parașutist s-a transformat în jurnalist și, bătând locurile atinse de evenimentele din Decembrie ‘89 și Martie ‘90, avea să aducă în acele pagini frânturi ale unor adevăruri ignorate de presa vremii.

În actuala ediție, „Revolta” de atunci, din 1989, continuă… Cel puțin în sufletul parașutistului. Iar la sfârșitul unei decade de aproape un sfert de secol, revolta parașutistului militar nu s-a transformat în resemnare. An de an, a crochiat impresiile de ziarist peste amintirile participării sale la Revoluție, iar mai apoi în vâltoarea evenimentele din Februarie – București și Martie – Târgu Mureș. Paginile jurnalului se transformă acum într-un manifest în care notele și însemnările de început se completează cu opiniile și strigătele mult mai acide ale jurnalistului de mai târziu.

memorialistică, 112 pagini

ISBN 978-606-93458-9-4